Magisk middag

Middag med andarna

Förbryllas över magins krafter!

Per Johan Råsmark är inte bara en välkänd mentalist, han är även en uttalad skeptiker. Han vet mycket om vad det är som får människor att uppleva en spöklik närvaro och hur budskap från den andra sidan kan fabriceras. Nu släpper han på alla bromsar för att leverera en så övertygande illusion som möjligt av kontakt med den andra sidan. Ingenting är på riktigt men det kommer du att ha svårt att tro när kvällen är slut.

Lördag 28 oktober kl.18.

Känslan av att få kontakt med ”den andra sidan” är äkta oavsett om det är på riktigt eller inte. Att få den upplevelsen samtidigt som man avnjuter en fabulös middag på ett riktigt slott är höstens största händelse. Unna dig själv eller dina närmaste ett unikt och omskakande äventyr.

Salsta slott har anor från åtminstone 1200-talet, men människor kan ha bott på platsen långt innan dess, och sedan ända fram till 1976, då de sista ägarna lämnade slottet. Människoödena som har kopplingar till slottet är många och varierande och de flesta vet vi ingenting om. Som skuggor har människorna försvunnit in i historien tillsammans med sina berättelser.

Om det gick att få kontakt med dem igen, vad skulle de berätta? Vad har andarna att säga om sig själva och om oss? Även om det inte finns några vetenskapligt erkända metoder för att kontakta den andra sidan, har människor upplevt underliga viskningar, kalla drag och ibland syner av sedan länge döda människor. Under mitten av 1800-talet växte spiritismen fram med medier som påstod sig kunna överföra budskap mellan våra olika världar. Det finns inget som talar för att det fungerar; men hur skulle det se ut om det var verklighet?

För den som inte är mörkrädd bjuder Salsta slott på en middagsupplevelse utöver det jordiska. Vi bjuds på en vandring genom slottet och får mellan rätterna uppleva en dramatisering av hur andarna når oss från den andra sidan precis som under de viktorianska seanserna. Ingen annanstans kan du vara med om en sådan afton.

Slottsrestaurangen erbjuder en spännande höstmeny:
 
Förrätt
Tomatsoppa med vispad creme fraiche och slottsbakat vitlöksbröd
 
Huvudrätt
Confiterad anka, örtkryddad potatiskaka, picklad pumpa och björnbärssås
 
Dessert
Vaniljpaj med blåbärskompott
 
 Till detta kan man även boka ett vinpaket med utvalt vin till varje rätt.