”Fabriken”

Butiken

I den lilla stugan i Vattholma tillverkas alla godsaker. Vi har inga bestämda öppettider men det går bra att handla om vi är hemma. Kolla innan! Webbshopen är alltid öppen.

Hemgjord vaniljglass med hallon och lakritssirap

5 dl ekologisk mjölk
5 dl ekologisk vispgrädde
4 st ekologiska ägg
250 g ekologiskt socker
1 krm ekologiskt vaniljpulver

225 g ekologiska frysta hallon
Ekologisk lakritssirap

  1. Häll mjölk och grädde i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver och häll i kastrullen.
  3. Värm under omrörning till 84 grader.
  4. Låt svalna och svälla till kylskåpstemperatur, helst över natten.
  5. Häll smeten (eventuellt i två omgångar) i en glassmaskin kör.
  6. Värm på medelvärme i en kastrull (Livsmedelsverket rekommenderar att hetta upp rejält om det är importerade hallon)
  7. Lägg upp glassen, skeda över varma hallon och ringla över lakritssirap.