Om oss

Handjord av Kullsand är ett litet företag som gör premiumlakrits, fina konfektyrer och lyxiga chokladprodukter. Allt tillverkas för hand, är ekocertifierat, och utan tillsatser. Ekocertifieringen är vi mycket stolta över, det betyder att ALLA ingredienser vi använder kommer från ekologiska odlingar. Vi har också kaféet på Salsta slott där vi serverar ekologiska slottsbakade bakverk.

”Fabriken”

Butiken

I den lilla stugan i Vattholma tillverkas alla godsaker. Vi har inga bestämda öppettider men det går bra att handla om vi är hemma. Kolla innan! Webbshopen är alltid öppen.

Salsta slottskafé 3-4 oktober kl. 10-16 – Kanelbullens dag!

Kafeét håller till i Vinterträdgården på Salsta slott.

Söndagen den 4 oktober är det kanelbullens dag, vi firar hela helgen och laddar upp med de mest fantastiska ekologiska bullarna som vi bakar på slottet samma morgon.

Vi serverar slottsbakat, 100% ekologiskt, supersmarrigt fika som varierar beroende på vad vi känner för att baka, men oftast finns det macka, bulle, tårta, chokladboll, morotskaka, glass mm. Det finns alltid några allergivänliga och/eller veganska alternativ. Drycker vi brukar erbjuda är kaffe, te, smoothie, läsk, cider och festis.

Boka gärna visning av slottet (verkligen spännande!), läs mer på salsta-slott.se

Varmt välkomna!

Pralintillverkningskurs Lördag 24 oktober

Pralintillverkning på Salsta Slott Lördag 24 oktober

 

Lär dig några av chokladens hemligheter genom att gjuta egna praliner med lyxiga fyllningar

 

Läs mer och anmäl dig på sv.se

Innehåll

På kursen får du lära dig att behärska chokladtemperering, tillverka olika typer av fyllningar samt olika tekniker för att dekorera dina konstverk.

När? Lördag 24 oktober kl. 10-13

Var? Salsta slott, Vattholma

Vem? Inga förkunskaper krävs men meddela eventuella allergier och/eller andra matpreferenser vid anmälan. Kursen passar både nybörjare och dig som redan har erfarenhet av pralintillverkning.

Kursmaterial
Vi använder oss av förstklassiga ekologiska råvaror och du får med dig en fin pralinask med 12st handgjorda praliner som ni gjort tillsammans på kursen samt recept.

Upplägg
I kursen ingår:
-Chokladtemperering
-Tillverkning och smaksättning av chokladtryffel
– Tillverkning av andra typer av pralinfyllningar
-Gjutning av pralinskal
-Olika tekniker för att dekorera praliner

Bra att veta
Förkläden finns att låna på kursen men ta gärna med ett par tofflor/inneskor och hårsnodd till långt hår.

Ledaren
Maria Kullsand har nästan 15 års erfarenhet av sockerkonfektyr och choklad. hon har jobbat med produktutveckling på både små och stora konfektyrföretag under hela sitt yrkesliv och har således bred kunskap om råvaror, kemi och processer. Maria har också gått flera chokladkurser. Sen några år tillbaka driver hon sin egen choklad- och konfektyrtillverkning i Vattholma.

Läs mer och anmäl dig på sv.se

Läs mer och anmäl dig på sv.se

16 ekologiska praliner

Salsta slottskafé 31 oktober – 1 november kl. 10-16

Kafeét håller till i Vinterträdgården på Salsta slott.

Kom och ta en halloweenfika i den spöklika slottsmiljön!

Vi serverar slottsbakat, 100% ekologiskt, supersmarrigt fika som varierar beroende på vad vi känner för att baka, men oftast finns det macka, bulle, tårta, chokladboll, morotskaka, glass mm. Det finns alltid några allergivänliga och/eller veganska alternativ. Drycker vi brukar erbjuda är kaffe, te, smoothie, läsk, cider och festis.

Boka gärna SPÖKVANDRING! Läs mer här

Varmt välkomna!

Salsta slottskafé 5-6 december kl. 10-16

Julpraliner

Kafeét håller till i Vinterträdgården på Salsta slott.

Kom och ta en julfika i den vackra slottsmiljön!

6 december blir det julmarknad!

Vi serverar slottsbakat, 100% ekologiskt, supersmarrigt fika som varierar beroende på vad vi känner för att baka, men oftast finns det macka, bulle, tårta, chokladboll, morotskaka mm. Det mesta med jultema denna tid på året. Det finns alltid några allergivänliga och/eller veganska alternativ. Drycker vi brukar erbjuda är kaffe, te, smoothie, läsk, cider och festis.

Boka gärna visning av slottet, läs mer här

Varmt välkomna!

Hemgjord vaniljglass med hallon och lakritssirap

5 dl ekologisk mjölk
5 dl ekologisk vispgrädde
4 st ekologiska ägg
250 g ekologiskt socker
1 krm ekologiskt vaniljpulver

225 g ekologiska frysta hallon
Ekologisk lakritssirap

  1. Häll mjölk och grädde i en stor tjockbottnad kastrull.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver och häll i kastrullen.
  3. Värm under omrörning till 84 grader.
  4. Låt svalna och svälla till kylskåpstemperatur, helst över natten.
  5. Häll smeten (eventuellt i två omgångar) i en glassmaskin kör.
  6. Värm på medelvärme i en kastrull (Livsmedelsverket rekommenderar att hetta upp rejält om det är importerade hallon)
  7. Lägg upp glassen, skeda över varma hallon och ringla över lakritssirap.