Historisk middag i historisk miljö

Historisk middag

1600-talsavsnittet av historieätarna spelades in på Salsta slott. Nu har du också möjlighet att gå i Lottas & Eriks fotspår och låta smaklökarna resa 400 år tillbaka i tiden.

Middagen börjar vid brännvinsbordet, där serveras brännvin för den som önskar och föregångaren till vårt smörgåsbord med smör, ost, bröd och sill. Sedan bjuds en buffé av spännande och goda rätter i tidens anda; helstekt gris, aladåb, krumgädda, pastej, smördegsinbakad köttfärs, lax med körsbärssås mm. Efteråt serveras desserter och konfekt. Till maten serveras tidstypiskt öl och vin. Beställ gärna vårt dryckespaket för en historisk helhetsupplevelse. Vid sidan av en annorlunda matupplevelse blir det också 1600-talsmusik och uppvisning av den tidens danser i tidsenliga dräkter.
Vill du inspireras till vad du själv ska ha på dig (vi har ingen klädkod men roligt om du vill klä dig tidstypiskt) och få en förvarning kring vad som kan komma ett serveras finns hela avsnittet med Historieätarna att se här: https://www.youtube.com/watch?v=6hDaKSW5XWc

För att boka privat historisk middag, kontakta oss för offert.