Hitta till Salsta slott

Hitta till Salsta slott

Salsta slott ligger ca 2,5 mil norr om Uppsala och är beläget längs Salstaleden, den natursköna vandringsled som löper från järnvägsstationen i Vattholma till järnvägsstationen i Skyttorp. Till Salsta slott kan du ta dig enkelt med tåg, buss eller bil (t ex 13 minuter med Upptåget från Uppsala till Vattholma station). Från stationen i Vattholma är det ca 2,7 km till slottet och från busshållplatsen Salsta, som trafikeras av UL:s busslinje 823, ca 1 km. Parkeringsplats, även för chartrade bussar, finns cirka 200 meter från slottsgrinden.

Salsta slott är också lättillgängligt från Stockholm. Med kollektivtrafik krävs enbart ett byte till buss eller tåg i Uppsala. Med bil på E4 förbi Uppsala till Fullerömotet och vidare på väg 290 mot Österbybruk.

Följ ej Google Maps GPS om du kommer med bil, den leder dig till baksidan av slottet där det inte finns parkeringsplatser. Framsidan, där parkeringsplatserna finns, nås istället på väg 290, avfart mot Salsta och sedan in till vänster vid skylt mot slottet. Besöksadress är Lena Salsta 63, 743 92 Vattholma.